fredag 7 oktober 2016

Montana Dag 4, Henrys Fork

Återigen började dagen med snö. Vi stannade till på Trout Hunter och hade där turen att träffa Rene Harrop. Det var väldigt kul att få träffa en av de verkligt stora inom flugfisket. Han var mycket trevlig och hjälpsam. Han tyckte vi skulle prova Gravel pits springs vilket vi så klart gjorde. 
Det vakade direkt när kom dit vid elva sen vakade det hela dagen fram till kl fem. Det började med fjädermygg och sen en period Baetis. Vädret blev bättre och fisket var bra för oss alla , vi fick flera Regnbågar var men de stora ville inte visa sig.
 Att man åker över hit för att fiska ganska små fiskar kan ju låta lite underligt. Men det finns ett överflöd av insekter som fisket äter under hela dagarna. Fisken är mycket kräsen och skygg , många fiskar slutar vaka eller flyttar sig efter bara några kast. Så vill man utmana sig så finns det nog få ställen som konkurrera. Idag fick jag alla mina fiskar på flugor med krok storlek 22. Det sista så fiskade jag Sik som övertog strömmen helt. Det var riktigt rolig och den största var på 40 cm och var riktigt stridbar


Ett stim med vakande Sik , men där fanns även Regnbågar i utkanten av stimmet
Magiskt !
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar