Kusten Tjörn "Öringfrossa"

Idag fiskade vi med Guiden Peter Alexandersson och Andreas  Larsson ute på Tjörn . Det tog max fem minuter så hade Peter visat hur det hela ska gå till, minst sagt imponerande.Peter flyttade sig mycket snabbt över viken, så där lärde man sig nåt. Jag fick en på 30 efter ett tag annars hände inte så mycket Tyvärr så klarnade det upp helt och det skulle visa sig ha en negativ inverkan på fisket resten av dagen.



Vi tog en gemensam fika och sen bar det iväg till nästa ställe. bildtext
På nästa ställe så gick tre gubbar ut på klipporna medans jag och Peter provade en smal kanal. Peter såg ett vak men den nafsade bara. Även jag fick se mitt första Havsörings vak bara fem meter från land. Jag hann bara några drag så såg jag två Öringar som attackerade mina flugor , jag landade en 35 a och missade sen den andra i hugget. Det var kass på klipporna så vi drog vidare.


I nästa vik gick alla till en mindre vik åt vänster , där fick Nick en mindre fisk. Jag gick ut i den stora viken och fick en sprallis och hade några följare. Peter hade också fisk som följde. Klockan var fyra och det började mulna så vi drog till dagens sista plats.
Jag och Simon gick bort till en udde där jag tappade fisk i våras Dick och Peter stannade i viken. Efter en kort stund missade Simon en och jag fick en Näbbgädda. Det var fisk efter mina flugor men jag tror det var Näbbgäddor. Simon missad tre påslag bara 10-15 m från land , det sista var riktigt brutalt . Jag rundade Simon och ställde mig 15m bort och det tog inte många kast innan jag fick på en ordentlig Öring , det visade sig vara nytt PB på 50cm. Riktigt nöjd så fortsatte jag fiska och nu var det helt galet , jag tappade tre stora öringar som alla gjorde häftiga luftsprång.Den sista tog fem meter ut och när jag skulle backa så var en sten i vägen och jag hamnade på rygg med vatten i vadarna och  tappad fisk, men vad gör det en sådan här dag. Jag fick även 3 mindre fiskar.Vi slutade vid 7 för vi kände att vi måste hem ,men jag tror att det hade kommit igång igen om vi stannat.
Jag är helt drabbad av Öringfrossa och måste bara ut igen och testa , det var längesen jag tyckte det var så här kul och utmanade att fiska.




Kommentarer

Skicka en kommentar