Tjörn , Sista helgen

Jag hade jobbat hårt varje dag med renovering av en stor lägenhet i vårt lilla hyreshus sen 1 september. En otrolig dålig tajmning under bästa Havsöring månaden. När prognosen visade fint väder så blev vi övertygade att vi behövde ett break.

Lördag blåste frisk västlig och sol

Jag var i HX vid halvnio vilket låg lite i lä. Efter några kast såg jag en virvel några meter från kanten och efter några korta kast så hade jag en galen Havsöring på kroken. Den rusade våldsamt vilket hade sin förklaring när jag väl landat den . Kroken satt i stjärtfenan på denna fina hona på 49cm.  Vilken start! jag fiskade viken och fick bara en sprallis . Testade sen Björholmen och Toröd men där var det dött.

Åkte till Gunneby vid femtiden där var en gubbe , men jag testade snabbt grundområdet utan att känna något. Drog sen till Rösselvik där var det 4 gubbar på öarna så jag testade höger sidan utan framgång. Nu började det skymma och sista anhalt blev Olsnäs viken låg helt blank men ingen större fisk visade sig.

Söndag  svag sydlig vind och mulet på fm sen sol

Idag var jag uppe tidigt så jag kunde börja fiska vid sju. Idag var vinden perfekt för mitt bästa höstställe. Det var med stor förväntan jag fiskade mig mot det heta området. Och mycket riktigt ett vak avslöjade en stor fisk i det knädjupa vattnet. Andra kastet blev perfekt och så fort flugan tog vattnet så blev det en virvel men jag kände den inte efter några drag så tog den försiktigt men fastnade inte. Tungt.

Jag fortsatte och la ett kast precis i tångkanten vilket resulterade i ännu en virvel och sen en plogande fisk . Den följde bara nån meter från spötoppen då den bara nafsade till utan att krokas. Tungt !

Jag skrämde sen en storfisk som stod i tången och kastade på en som vakade på andra sidan ön . Jag tog en lång kaffepaus och fiskade av dom heta platserna ännu en gång , men inget hände. 

Blev en kort sväng till Björholmen och sen vidare till hamnen vid Pilane . På klipporna fick jag en sprallis. När jag sen fiskade stranden vid hamnen tog en fin fisk bara några meter ut , men även den ville inte fastna. Efter lunch drog jag till min vik mellan tre och fyra men det hände inget. Det var sista fisket på kusten för i år . Det har varit långt mellan fiskarna då renovering av stugan tagit mycket tid, men nästa år då ska jag köra hårt.



Kommentarer