onsdag 10 oktober 2018

Hökensås.Nordvattnet

Brittsommar och svagvind gjorde att det blev ett eftermiddags pass i flytringen. Jag satte i ringen i norra änden strax före tre. Det var en stora ytor som låg blanka men tyvärr ingen fisk som visade sig.
Jag tog mig sakta upp mot ön och fiskade flicksländenymf på många kända ställen utan att känna något. När jag var längst upp var det helt blankt men inga vak , så jag satt där och började fundera på klimatförändringens påverkan och andra negativa tankar.
Helt plötsligt hör jag ett vak men kan inte lokaliserad det. Efter ännu en stund hörs det igen och jag tycker det kommer från andrasidan i stora sjön, så dit tog jag mig genom vassen.

Väl över på andra sidan så kastar jag nymfen till höger nära vassen och efter några meter tog en fisk väldigt försiktigt. Efter en kort drillning så låg en vacker fisk i håven. En kort stund senare hör jag vaket igen och nu ser jag ringarna breda ut sig en bit in i vassen. Jag bytte spö och placerade en Geting i vasskanten , jag behövde inte vänta länge innan den tog. 
Den var något större men lika fin. Det hände inget mer här så jag trampade på mot bilen. Mycket nöjd.


När jag kom fram hit där kortet är taget så såg jag äntligen jagade fisk inne i näckros bältet. Efter några kast så gav Getingen åter en grymt fin Regnbåge. Det kändes väldigt rätt att låta den tillbaka. Jag hade chansen på några fler fiskar men de visade inget intresse. Jag hängde på en Frisörmygga bakom Getingen men då hade vaken börjat dö ut så den fick inte riktigt chansen. Det var en period vid fem som det var lite fart

Jag avslutade fisket vid sex och hade fått tre fiskar alla otroligt fina med hela fenor och något avmagrade efter en tid i sjön. Jag hoppas att det nu kan bli några fler turer efter sjöns gamlingar.

2 kommentarer:

  1. Snygga kort Elving , hade lika trevligt fiske här hemma men dock tog alla 3 bågar på nattslända :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar. Imorgon ska det bli sista svängen i Västerdalälven. Kan bli nära stugan eller i Malungsfors.

      Radera