Tjörn,Höstfisket har börjat

 2020-09-05 15 grader växlande med regnskurar. Hård västlig vind

Jag åkte till Linnevikens badplats efter lunch. På badplatsen var ett gäng vackra tjejer som ogenerat bytte om till torra kläder. Får erkänna att det var svårt att hålla blicken borta när jag tacklade upp mitt spö😊. 

Jag gick bort till höger ut klipporna mot havet , det blev en ansträngande vandring då det var mycket kuperat. Det visade sig att det var mycket djupbranter så jag bytte till sjunklina och fiskade mig runt tills jag kom in i grundviken det tog drygt två timmar.

När jag lossade flugan och la ut den för att dra av fluglina så tog mycket överraskande en fin Öring flugan. Det blev en drillning på kortlina och rusningar mellan mig och tångruskorna. Wille var väldigt intresserad av den plaskande fisken. Tillslut så kunde jag återutsätta en vacker 45 plussare, Den tog en ny komponerad orange fluga med fluorescerande garnkropp. Direkt efter hade jag en liten som högg och godkänd som följde flugan utan att ta.Nu var alla tunga sommar pass glömda.

Jag fiskade av grundområdet utan att känna något mer. Vid halvsex var jag åter vid bilen. Vinden hade ökat så jag åkte runt och rekade inför morgondagen då Simon kommer.


2020-09-06 16 grader och övervägande sol, fortsatt blåsigt ftån väst


Simon kom vid elva och efter att lämnat Olivia och Fred så vi drog iväg mot Gunneby väl på plats tyckte det var väl blåsigt så det blev Olsnäs. Simon fick en sprallis och hade en hugg jag kände inget. Vi gick över till insidan och tog lunch. Vi testade även viken snabbt. Nu drog vi till Rösselvik där blåste det väldigt hårt.Simon gick över till ön och fiskade insidan som låg i lä. Jag gick rakt fram och kastade i motvinden på ett tångbälte. I ett stopp så tog en mycket rund Öring min upphängare , vilket var en Kopparbasse.Det var en riktigt leopard färgad hane på knappt 50cm. Det var verkligen mycket tur.

Vi chansade på HX . Det började riktigt bra då jag tappade en fin fisk inne på det grunda ,men tyvärr blev det inget mer i viken .Vattenståndet var perfekt med stenen precis under ytan. Vi tog en kopp kaffe och funderade på var vi skulle hitta lä. Valet föll på Sundsby där vi fiskade igenom alla heta platser utan att känna något.Helt klart är att fisket är på gång. Dagen avslutades med hämtpizza och tappra försök att bli poppis hos barnbarnet , vilket inte gick något vidare.

2020-09-07 sol  grader först helt lugnt sen på em friskvind från väst

Jag var tidigt och hämtade en glasruta i Stenungsund ,så redan innan åtta var jag vid Gunneby där låg havet helt blankt. Jag fiskade i två timmar utan att känna något men gjorde en vurpa så jag blev rejält blöt. Der blev sen kort tur till Olsnäs och fiskade av där Simon hade fisk igår,men det var ingen hemma.



Jag åkte hem och kittade fönster. Vid två var jag vid Linneviken för att utforska vänster sida , det var bara massa grönalger så jag blev inte så långvarig. Nu blev det Pilane vinden hade ökat så jag sökte mig innanför bryggan där jag tappade en mindre Öring och hade några hugg.Nästa blev ett kort besök vid Björholmen, där blåste det så det gick knappt att kasta , men jag hade ett hugg. HX gav två sprallisar och några hugg av mindre fisk.
Nu var kl fem och jag började känna mig sliten så det fick bli Toröd som ligger på hemvägen.Jag gick till Simons vik vinden låg så man kunde få långa kast. Efter en kvart så fick jag ett brutalt påslag när jag gjorde första draget. Fisken drog iväg och kämpade hårt , men efter en stund håvade jag en grann 43a. Jag lät sen platsen vila och käkade. När jag körde igen hade jag flera påslag , men det hela slutade med en stor Näbbgädda. Har man lärt sig nåt efter tre dagars fiske. En hård västlig vind gör att utbudet på bra fiskeplatser minskar , jag måste ta lärdom och inte chansa då det går bort för mycket fisketid. Strålande sol och vindstilla är ingen bra kombo.Eftermiddagen var bäst dessa dagar.

 



Kommentarer

Skicka en kommentar