Havsöringskurs på Torslanda och Tjörn

Simon hade anmält oss på kurs med Peter Alexandersson . Vi möttes vid Lilleby grillen kl 7 i ett duggregn. Det började med att vi gick egenom utrustningen och vilka flugor som gällde för dagen.
Vi började vid Lilleby hamn där vi gick ut till vänster , det var en fin vik som tidigare varit bra fiske i men idag var det tomt. Så efter dryga timman så var det dags att byta plats.





Nu var det Tumleheds tur vi spred ut oss på vänster sidan vilken hade en tydlig djupkant  , men det var nästa lika dött här . Peter fick en sprallis. Nu började det kännas lite hopplöst.När vi fikade så plingade det till i min telefon och fram kom en bild på en stor Havsöring på 60cm. Det var Micke Svensson  som är nybörjare på detta som hade lyckats bättre på morgonen. Det roliga var att han var i närheten.Peter fick verkligen gnugga de grå för att bestämma vart vi skulle dra.


Det blev en längre körning ut till Tjörn , där möttes vi av uppsprickande molntäcke och mer vind. Peter tappade en omgående men sen var det dött .Vid tre tiden missade jag en fin fisk. Och under en timma missade jag en liten och hade en följare som tog när jag drog tafsen till till vänster som Peter visat oss, den var på en lite längre stund. Det var fräckt när man såg flugan försvinna in i munnen. Jag hade även något hugg och ett vak. Vinden friskade i ordentligt och vi slutade fiska kl 5 utan att fått något. Nick hade haft några hugg det var allt.Simon som brukar kunna njuta och ta sig en tupplur i solen körde stenhårt , vilket vi alla gjorde.
Peter var toppen men så klart frustrerad över att det inte blev något. Vilket han snyggt kompenserade dagen efter med ett erbjudande att få fiska ihop med honom en annan dag. 


Kommentarer