tisdag 4 oktober 2016

Montana Dag 1,Idaho Henrys ForkVi landade i Bozeman i hällregn och körde direkt till stugan vid Yellowstone. På morgonen regnade det fortfarande och prognosen säger snöblandat regn i hela veckan. Det låter perfekt med tanke på kläckningarna.
Vi startade med ett besök på Trouthunter som hade halvapriset på allt. Vi köpte en del flugor och annat smått och gott. 
Vi började på observation deck där en fiskare fick en Regnbåge och en del vak syntes. Vi fiskade sen på sträckan nedanför Log Jam. 
Det kläckte lite Baetis och några Mahogny Dun. Det tog inte L-Å lång stund innan han tog en mindre fisk på en flytande nymf. Det var svårt att hitta vakande fisk men jag lyckades ganska snabbt få några fiskar på Mahogny Dun no hackle. Vädret blev mycket tufft med snöblandat regn på em, vid halvtretiden så började en massiv kläckning av Baetis vädret gjorde att det blev en mängd stillborn med vingarna liggande i vattnet. Vi fick ingen fisk när det kläckte som mest konkurrensen var för stor.Jag fick idag fem mindre regnbågar alla före och efter kläckningen Simon hade på några var av en större som gick fast i gräset. Sture hade nån känning men led av kylan. L-Å jagade stor fisk i kanterna.
När vi åkte hem la sig snön i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar